Hozzávalók: 5 dl aludttej, 15 dkg búzadara, 2 ek cukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg zsemlemorzsa, késhegynyi só, vaniliás cukor, baracklekvár.
Az aludttejet a cukorral, darával, sóval állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Amikor már nem forró, nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, amiket tetszés szerint vajban megpiritott zsemlemorzsába forgatunk és vaniliás porcukorral meghintünk, vagy leöntünk higitott baracklekvárral.
Az aludttejet a cukorral, darával, sóval állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Amikor már nem forró, nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, amiket tetszés szerint vajban megpiritott zsemlemorzsába forgatunk és vaniliás porcukorral meghintünk, vagy leöntünk higitott baracklekvárral.
9 megjegyzés:
Tetszik az aludtejes ötlet.
Már rég keresem ezt a receptet. Köszi :)
Ízre milyen? Úgy tudom elképzelni mint egy túrógombócot tejbegrízes beütéssel, vagy fordítva. Minden esetre fincsi lehet!
Egyszer kipróbálom ezt!
Én úgy ismerem,mint hamis túrógombóc.
Nagyon finom lett, már ki is próbáltam. Olyan, mint egy nagyon finom, puha tehéntúrós gombóc :) Köszi
Nagyon érdekes recept.Nem hangzik rosszul.
Izgalmas, nagyon finom lehet
Mindenkinek köszönöm!
Kiskukta és Otti, szerintem nyugodtan kipróbálhatjátok. Biztos vagyok benne, hogy izleni fog!
Kotaliza, én is láttam ezzel az elnevezéssel :)
Zita, örülök, hogy izlett :)
Belly és Bianka, próbáljátok ki!
Megjegyzés küldése