Hozzávalók: 5 tojás, 9 ek cukor, 1 ek szalalkáli, 9 ek olvasztott zsir, 5 ek tej, 50-60 dkg liszt.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a szalalkálit, az olvasztott zsirt és a tejet. Összekeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható, puha tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, kinyújtjuk és tetszés szerinti formákra vágjuk. Nagyszemű cukorral meghintve, vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe tesszük a kekszeket és előmelegitett sütőben addig sütjük, mig a széle világos szinű lesz, ez kb. 10-15 perc.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a szalalkálit, az olvasztott zsirt és a tejet. Összekeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható, puha tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, kinyújtjuk és tetszés szerinti formákra vágjuk. Nagyszemű cukorral meghintve, vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe tesszük a kekszeket és előmelegitett sütőben addig sütjük, mig a széle világos szinű lesz, ez kb. 10-15 perc.
3 megjegyzés:
Nagyon aranyosak! Ezer éve ne sütöttem szalakálival kekszet, pedig az milyen jó!
Tényleg finom lehet, nagyon guszta
Melinda és Bianka, köszönöm.
Nagyon aranyosak vagytok :)
Megjegyzés küldése