2010. szeptember 5., vasárnap

FINOM KEKSZ


Hozzávalók: 5 tojás, 9 ek cukor, 1 ek szalalkáli, 9 ek olvasztott zsir, 5 ek tej, 50-60 dkg liszt.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a szalalkálit, az olvasztott zsirt és a tejet. Összekeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható, puha tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, kinyújtjuk és tetszés szerinti formákra vágjuk. Nagyszemű cukorral meghintve, vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe tesszük a kekszeket és előmelegitett sütőben addig sütjük, mig a széle világos szinű lesz, ez kb. 10-15 perc.

3 megjegyzés:

Melinda írta...

Nagyon aranyosak! Ezer éve ne sütöttem szalakálival kekszet, pedig az milyen jó!

Bianka írta...

Tényleg finom lehet, nagyon guszta

Gál Edith írta...

Melinda és Bianka, köszönöm.
Nagyon aranyosak vagytok :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design