2010. október 22., péntek
ANANÁSZOS KUGLÓF
Hozzávalók: 5 tojás, 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 1 tk citromhéj, 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 ananászkompót. A krémhez: 25 dkg mascarpone, 8 dkg vaj, 2 ek porcukor, 1,5 dl tejszin.
Az ananászkompótot lecsöpögtetjük, majd kisebb darabokra vágjuk az ananász-kockákat. A margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, a vaniliás cukrot, a citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjét, végül pedig a felkockázott ananász felét és jól összekeverjük. Kivajazott és kilisztezett kuglóf formába öntjük és előmelegitett sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. 5-10 percig pihentetjük, majd kiboritjuk a formából és úgy hagyjuk kihűlni. Ezalatt elkészitjük a krémet: habosra keverjük a vajat, porcukrot és a mascarponet és ezután adjuk hozzá a kemény habbá vert tejszint. Ezzel a krémmel vonjuk be a kuglófot és a megmaradt ananász darabokkal diszitjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
10 megjegyzés:
Hm! Micsoda finomság!
Nagyon tetszik, holnap én is megsütöm!
Izgalmas, nagyon finom lehet
Szíp-szíííp!
Juci, Bianka köszönöm nektek!
Judith, :))
Nagyon jól néz ki!
Egy pici, köszönöm! :)
Nagyon ízlésesen néz ki!
Dia, köszönöm!
Nagyon szép képeket készítesz, egyre szebbek és jobbak!És gondolom a kuglóf is nagyon finom volt!
Otti, olyan jól estek ezek a szavak!!!!! Nagyon köszönöm!! :)
Igen, finom volt a kuglóf :)
Megjegyzés küldése