2010. október 22., péntek

ANANÁSZOS KUGLÓF


Hozzávalók: 5 tojás, 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 1 tk citromhéj, 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 ananászkompót. A krémhez: 25 dkg mascarpone, 8 dkg vaj, 2 ek porcukor, 1,5 dl tejszin.

Az ananászkompótot lecsöpögtetjük, majd kisebb darabokra vágjuk az ananász-kockákat. A margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, a vaniliás cukrot, a citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjét, végül pedig a felkockázott ananász felét és jól összekeverjük. Kivajazott és kilisztezett kuglóf formába öntjük és előmelegitett sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. 5-10 percig pihentetjük, majd kiboritjuk a formából és úgy hagyjuk kihűlni. Ezalatt elkészitjük a krémet: habosra keverjük a vajat, porcukrot és a mascarponet és ezután adjuk hozzá a kemény habbá vert tejszint. Ezzel a krémmel vonjuk be a kuglófot és a megmaradt ananász darabokkal diszitjük.

10 megjegyzés:

Juci írta...

Hm! Micsoda finomság!
Nagyon tetszik, holnap én is megsütöm!

Bianka írta...

Izgalmas, nagyon finom lehet

Jade írta...

Szíp-szíííp!

Gál Edith írta...

Juci, Bianka köszönöm nektek!
Judith, :))

egy pici írta...

Nagyon jól néz ki!

Gál Edith írta...

Egy pici, köszönöm! :)

Dia írta...

Nagyon ízlésesen néz ki!

Gál Edith írta...

Dia, köszönöm!

Ottis írta...

Nagyon szép képeket készítesz, egyre szebbek és jobbak!És gondolom a kuglóf is nagyon finom volt!

Gál Edith írta...

Otti, olyan jól estek ezek a szavak!!!!! Nagyon köszönöm!! :)
Igen, finom volt a kuglóf :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design