2010. október 8., péntek

TÉSZTÁVAL TÖLTÖTT PADLIZSÁN


Ebben az évben nagyon sokszor kaptam padlizsánt, ezért igyekeztem minnél változatosabban késziteni padlizsános ételeket. A mostani receptet kiskőrösi nagynénimtől kaptam. Nagyon finom ez az étel!! Mindenki szerette kis családomból!

Hozzávalók: 50 dkg padlizsán (2 nagyobb darab), 50 dkg érett paradicsom, 20 dkg bármilyen száraztészta, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 dkg sajt, kevés petrezselyem zöldje, só, bors, kevés olaj.

A padlizsánokat hámozatlanul, hosszában kettévágjuk, fél órára erősen besózzuk, aztán leöblitjük, kinyomkodjuk belőle a vizet. Vágott felükkel lefelé tepsibe fektetjük, és forró sütőben 15-20 percig elősütjük. A hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk és felaprózzuk. 2 ek olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, az áttört fokhagymát, izlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd félig lefedve 20 percig főzzük-süritjük. Evőkanállal kivájjuk a megsült padlizsánok belsejét, villával darabosra törjük és a paradicsomhoz adjuk, összeforraljuk. Enyhén sós vizben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, azonnal a paradicsommártásba forgatjuk. Olajjal kikent sütőedénybe sorakoztatjuk a padlizsáncsónakokat, megtöltjük-púpozzuk a tésztával, tetejükre sajtszeleteket helyezünk, majd 15-20 percre ujból a sütőben megsütjük. Petrezselyemmel és paradicsommal diszitve minnél hamarabb tálaljuk.


12 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon jól néy ki!

Gál Edith írta...

Ottis, köszi :)

Kata írta...

Akkor nem csak én padlizsánozok ezerrel:) ezt is kipróbálom!

Bianka írta...

Micsoda ötlet mesterien néz ki

Gál Edith írta...

Kata:)Még jövök padlizsán receptekkel!

Gál Edith írta...

Bianka, örülök, h tetszik! :)

Jade írta...

Csodajol nez ki!!!

Anna Isten oltalmában írta...

Ilyet még nem ettem.Kipróbálom én is,annyira guszta !

Gál Edith írta...

Juditkám, köszi! :)

Gál Edith írta...

Annuska néni, nagyon örülök, h tetszik!! Szerintem izleni fog Annuska néniéknek...:)

Agni írta...

Szia Edith!
Van egy ehhez hasonló görög recept is, az imam bajldi, nagyon sokszor készítjük, éppen ma írtam blogbeírást róla. Nagyon finom kajákat készítesz, gratulálok!

Gál Edith írta...

Ágni, nagyon kedves vagy!! Köszönöm!!! :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design