Az Erdélyi Konyha naptárába készült ez a finom étel.
Hozzávalók: 0,5 kg sertéshús ( comb vagy lapocka), 5-6 dkg bacon szalonna, só, őrölt bors, Vegeta, majoránna, csombor, fél fej fokhagyma, 1,5 kg burgonya, olaj.
Az apró kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a minden kövér résztől vagy esetleges inaktól megtisztított, kockákra vágott húst és fehéredésig sütjük, aztán izesitjük a fűszerekkel és kevés víz többszöri hozzáadásával puhára pároljuk. Az utolsó 10 percben adjuk hozzá a pépesített fokhagyma gerezdeket. Végül zsírjára sütjük a húst és a meghámozott, kockákra vágott és olajban megsütött burgonyával tálaljuk.
Cakeni és PiciJuci leptek meg ezzel a díjjal. Megtiszteltetés! Köszönöm szépen!
De mivel néhány hónapja ezt a díjat már megkaptam és akkor is minden kedves blogger társamnak ajándékoztam, szeretném ezt a szokásomat megtartani. Így ezen alkalommal is sok szeretettel ajándékozom ezt a díjat MINDENKINEK -a 150 kedves olvasómnak :)- aki blogomat olvassa és akinek blogját olvasom.
9 megjegyzés:
Gratulálok! Mindig olyan jó benézni Hozzád! :))
De guszta, mi is nagyon szeretjük! Csomborral még nem próbáltam, de fogom. ;) Köszi az ötletet! :)
Szeretném ha átjönnél hozzám , mert tartogatok egy meglepit én is számodra:)
Colors in the Kitchen! Nagyon kedves vagy!!! :)
Köszönöm!!!
Egycsipet! Én köszönöm!!! :)
PiciJuci, angyon szépen köszönöm Neked is!! :)
Ez nagyon fincsi lehet, főleg a savanyú uborkával :)
Nézz be hozzám, vár rád valami :)
Imádom, sok-sok savanyúval
Zita, nagyon kedves vagy!!! :)
Köszönöm!!
Bianka! :))
Imádjuk a brassóit, nagyon guszta :)
Zsiri, mi is nagyon szeretjük!! :)
Köszi!! :)
Megjegyzés küldése