2013. április 20., szombat

Zabpelyhes édesség



Hozzávalók: A zabpelyhes réteghez: 1 evőkanál vaj, 5-5 dkg dió és zabpehely, csipetnyi só. A tejszínes réteghez: 2 dl tejszín, 3 evőkanál méz. Még szükségünk van 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcsre.

Elkészítése: Egy forró serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk benne a diót és a zabpelyhet, folytonosan kavargatva. Ezután, kivéve a serpenyőből, meghintjük a sóval és összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd izesitjük és összekeverjük a mézzel. Ezután magas poharakban elkezdjük a rétegezést: a pohár aljába teszünk kevés gyümölcsöt, rájuk halmozunk kb.2 evőkanálnyi tejszinhabot, amit meghintünk az apróra tort dió és zabpehely keverékével. Most újból egy gyümölcs réteg következik, amire tejszínt kanalazunk és a rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére tejszín kerüljön, amit meghintünk zabpehellyel, közepébe pedig egy szem meggyet helyezünk.

Azonnal kínáljuk.


2 megjegyzés:

tücsi írta...

Húúú, de jól néz ki!!! Fincsi:-))

Gál Edith írta...

Köszi:)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design