2017. december 23., szombat

Finom túrós galuska



Hozzávalók ( 5 személyre): A galuskákhoz: 50 dkg tehéntúró, 3 tojás, 20 dkg cukor, 15 dkg búzadara, 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, csipetnyi só. A krémhez: 3 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg cukor, csipetnyi só. A locsoláshoz 6 dkg olvasztott vaj; a tál kikenéséhez vaj.

Elkészítése: A galuskákhoz a tehéntúrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a sót, a felolvasztott vajat, a lisztet, a búzadarát, legvégül pedig a fehérjék keményre vert habját. A masszát hagyjuk kb. 1 órát állni, majd fővő vízbe a tésztából egy kanál segítségével galuskákat szaggatunk, amiket –ha megfőttek- azonnal kiszedünk, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, megrázogatjuk és hűlni hagyjuk. Ezidő alatt elkészítjük a krémet, amihez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, végül a fehérjék keményre vert habját. Ezt a krémet a galuskákra öntjük, vigyázva összekeverjük, egy vajjal kikent tűzálló tálba öntjük és előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd cikkekre vágva kínáljuk.

Megj. Nincs semmi gond, ha a galuskák szétfőnek a vízben. Fontos, hogy jól leszűrjük és a krém mindenütt bevonja őket. Igy szépen összeáll majd a tészta és szépen szeletelhető mint egy torta.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design