2017. december 19., kedd

Kávéscsokis keksz



Hozzávalók ( kb. 40 darabhoz): 30 dkg liszt, 23 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 tojás és egy tojássárga, 8 dkg darált mogyoró, 2 evőkanál instant kávépor, 1 teáskanál vanília kivonat, fél teáskanál sütőpor, csipetnyi só. A töltéshez és a díszítéshez: kb. 15-20 dkg-nyi csokoládé.

Elkészítése: Habosra keverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tojást és a tojássárgát, a kávéport és a vanília kivonatot, aztán a liszt-mogyoró-sütőpor-só keveréket. A tésztát simára dolgozzuk, majd három részre osztjuk, mindegyiket háztartási fóliába csomagoljuk és fagyasztóba tesszük 1 órára. Onnan kivéve lisztezet  felületen vékonyra nyújtjuk, különböző formákkal kiszúrjuk, majd sütőpapírral ellátott tepsibe téve, előmelegített sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük. Miután kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk és lecsorgatunk olvasztott csokoládéval.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design