2018. november 14., szerda

Brokkolis sajtos makaróni




Brokkolis sajtos makaróni

Hozzávalók ( 4 személyre): 25-25 dkg brokkoli és tészta, 3,5 dl tej, 3,5 dl tejszín, 15 dkg sajt, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-2 evőkanál vaj és liszt, 1 teáskanál mustár, só és bors.

Elkészítése: Elkészítjük a sajtos szószt: a felolvasztott vajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd meghintjük a liszttel, lassanként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, folytonosan kavargatva, majd sóval, borssal és a mustárral ízesítve 3-4 perc alatt besűrítjük. Közben a brokkolit egy mikrózható edénybe tesszük, meglocsoljuk 3 evőkanál vízzel, lefedjük egy kistányérral és mikrohullámú edényben 3-4 perc alatt megpároljuk. A szószhoz adjuk a lereszelt sajtot, az időközben megfőtt és leszűrt tésztát és a brokkolit, összekeverjük és tálaljuk.






0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design