2018. november 24., szombat

Céklafasírt tésztával




Cékla fasírt tésztával

Hozzávalók ( 4 személyre): a fasírtokhoz 15 dkg csicseriborsó ( konzerv), 1 cékla, 5-5 dkg darált dió és zabpehely, 2 szál zöldhagyma, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi őrölt köménymag, só és bors; a sütéshez olaj; körítésnek spagetti/ vastag metélt, paradicsomszósz.
Elkészítése: A csicseriborsót leszűrjük, hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt céklát, a diót, a zabpelyhet, az apróra vágott zöld- és fokhagymát, majd sóval,  borssal és őrölt köménymaggal ízesítjük és jól összegyúrjuk a masszát. Ezután diónyi nagyságú gombócokat formázunk, amiket sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatunk, meglocsolunk kevés olajjal és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Ezidő alatt megfőzzük, leszűrjük a tésztát/spagettit. A kisűlt fasírtokat a főtt tésztával és paradicsomszósszal kínáljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design