2018. november 20., kedd

Ragacsos fahéjas tekercs




Ragacsos fahéjas tekercs

Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 tojás, 2,5 dl langyos tej, 1 evőkanál szárított élesztő, 2 evőkanál olaj, csipetnyi só; a mézes alaphoz 3,5 dl méz, 10 dkg dió, 10 dkg vaj; a fahéjas cukorhoz 1 evőkanál őrölt fahéj, 5 dkg vaj, 10 dkg cukor; a formák kikenéséhez vaj.
Elkészítése: 1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. A lisztben elkeverjük a cukrot és az élesztőt,  majd hozzáadjuk a langyos tejjel összekevert tojást, az olajat és a sót.
3. A tésztát jól kidolgozzuk, majd letakarjuk háztartási fóliával, azután pedig egy tiszta konyharuhával és hagyjuk kétszeresére kelni.
4. Ezidő alatt a mézes alaphoz felolvasztjuk a vajat és a mézzel elkevert dióhoz adjuk; a cukrot összekeverjük a fahéjjal; a vajat felolvasztjuk.
5. A mézes keveréket egyenletesen elosztjuk két kisebb ( vagy egy nagyobb), előzőleg vajjal kikent formában.
6. Az időközben megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott vajjal, azután pedig meghintjük a fahéjas cukorral.
7. Ezután a tésztát minél szorosabban felcsavarjuk, szeletekre vágjuk ( kb. 16 szelet lesz ebből az adagból).
8. A tekercseket a formákban levő mézes alapra helyezzük és ujból letakarjuk, hagyjuk 30 percig kelni.
9. Ezután előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk 15 percig hűlni, majd egy lapos tálra borítjuk és kínáljuk.



2 megjegyzés:

Katalin írta...

imádoooom!

Gál Edith írta...

:) Nagyon-nagyon finom volt... :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design