2010. március 6., szombat

HABOS KIFLI




1kg liszthez adunk 1ek cukrot, elmorzsoljuk 1kg Rama margarinnal (vagy vajjal) és hozzáöntünk 1ek ecettel elkevert 8 tojássárgáját. Hamar összegyúrjuk és kis gombócokat formázunk a tésztából, amiket pamut konyhakendővel boritott tálcára teszünk, letakarjuk őket és hűvös helyen, de nem hűtőszekrényben pihentetjük egy éjszakát. Másnap csak annyit hozunk egyszerre a konyhába, amennyivel hamar tudunk dolgozni (kb.10 darabot). Meleg hatására a tészta megpuhul és nem lehet jól dolgozni vele. Egyenként kinyújtjuk a gombócokat, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük és kiflire formázva, sütőpapirral bélelt tepsiben, előmelegitett sütőben világos szinűre sütjük. Miután kihűltek, porcukorban óvatosan megforgatjuk a kifliket.
TÖLTELÉK: 8 tojásfehérjét kemény habbá verünk izlés szerinti mennyiségű cukorral és hozzáadunk fél kilónyi darált diót vagy mákot.

6 megjegyzés:

Piszke írta...

Ez a legfinomabb diós kifli, amit valaha ettem. Még egyszer sem volt lelkierőm nekikezdeni...:(

Piroska írta...

Nekem van egy receptem edesanyamtol, csoda kifli a neve. Arra hasonlit nagyon, csak azt hiszem azt szodavizzel kell es tan jobban fel no. Meg nem gombocokba, hanem rudba tekerni es 2-3 centikre felvagi es lefektetve kinyujtani nagyon vekonyra.Es attol no olyan szepen fel. A toltelek ugyanaz. Elo fogom keresni es ossze hasonlitom. Mivel eleg pepecs dolog ritkan sutom, de nagyon finom. Na de kosz, hogy eszembe juttattad. Vagy ez, vagy az rovidesen sorra jon.
puszi

Gál Edith írta...

Piszke, igy van. Nagyon finom. Sok munka van vele, de szerintem megéri...

Gál Edith írta...

Piroska, Anyukám is mondta, hogy hasonlit a recept a csodakiflire. Tényleg sok a munka vele, de mint már irtam, szerintem igenis megéri!! Én először készitettem ilyen kiflit, de még fog nálunk szerepelni...

egycsipet írta...

Nagyon szeretem, a készítésére még nem szántam rá magam, de szerintem eljön az ideje. :)))

Gál Edith írta...

Egycsipet, sok a munka vele, de -szerintem- kárpótol az ize...:)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design