2010. március 19., péntek
KAKAÓS TEKERCS
6 tojás fehérjét habbá verünk 2ek cukorral, hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját, majd másfél ek kakaóval és 1 sütőporral elkevert 1ek lisztet. Sütőpapirral ellátott tepsibe téve, előmelegitett sütőben megsütjük, majd még melegen feltekerjük és igy hagyjuk kihűlni. Közben elkészitjük a krémet: 3 púpozott ek lisztet, 1 vaniliás pudingport, 2 vaniliás cukrot, 1 tojást elkeverünk 2,5 dl tejjel. Kicsi lángon süritjük. Nagyon kemény lesz, ezért folytonosan kell keverni, nehogy odaégjen. Miután levettük a tűzről, adunk hozzá diónyi vajat. Külön habosra kavarunk 15dkg porcukrot 1 Rama margarinnal és kanalanként hozzáadjuk a főtt, kihűlt krémet. Ezután kettőbe osztjuk és felébe kakaót keverünk. A piskótára először a fehér krémet, majd pedig a kakaósat kenjük és ujból feltekerjük. Legalább 4 órán át hűtjük, csak azután szeletelhető szépen. Nagyon finom és mutatós sütemény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Hű, de jól néz ki ez a sütid is! :)
Ez nagyon tetszik nekem is,izlene,es valoban szep!
Hogy ez mennyire mutatós!!! Fincsi lehet nagyon!
Egycsipet, köszönöm :)
Edó, igen nagyon finom és mutatós is!
Kiskukta! Igy van :)
Ez a sütid is üt mindent!!!! Húúú, de jó!!!!! Mentettem!
Megjegyzés küldése