2010. március 6., szombat
KNÉDLI SERTÉSTARJÁVAL ÉS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL
2dkg élesztőből, 1dl tejből kevés cukorral kovászt készitünk. Fél kg liszthez hozzáadunk 2 tojás, csipetnyi só és 2dl tej keverékét, aztán a kovászt és az olajat. Jól megdagasztjuk, végül pedig hozzáadunk egy felkockázott, sütőben megpiritott zsemlét, kiflit vagy kenyeret. Kelni hagyjuk, mig duplájára nő, aztán hengerekké formázzuk, majd ujból kelesztjük. Ezután egy fazék tetejére -amiben előzőleg 3l vizet forraltunk- gézt erősitünk, erre téve a tésztát 20-25 percig pároljuk. Miután megfőtt, szeletekre vágva tálaljuk sült hús és párolt friss káposzta mellé.
Szeletelt sertéstarját befűszerezünk sóval, borssal és mindkét oldalán 4-4 perc alatt pirosra sütjük.
Olajon egy kisebb fej apróra vágott hagymát dinsztelük, ráteszünk egy kisebb fej gyalult, friss káposztát, sózzuk, borsozzuk és kevés ecettel izesitve, saját levében puhára pároljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nagyon finom és laktató, ünnepi fogás, nálunk nagy kedvenc, de többnyire vadas húst készítek a knédlihez és a dinsztelt káposztához! A káposztához le szoktam reszelni egy almát és teszek hozzá kevés köménymagot is.
Megjegyzés küldése