8 tojást keményre főzünk. Beáztatunk 30 gr zselatint 1, 5 dl vizbe. Felforralunk 3,5 dl sós, ecetes vizet és elkeverjük benne az áztatott zselatint. Hagyjuk, hogy kicsit hűljön.
Egy nagy tálban összekeverünk 2 apróra vágott savanyú uborkát, 20 dkg apróra vágott felvágottat, 5 apróra vágott tojást, 3 ek mustárt, 4 ek majonézt, borsot.
A zselatinos levet elosztjuk kettőbe, felével elkeverjük a fenti keveréket, és egy formás tálba tesszük, amit előzőleg kibéleltünk átlátszó fóliával. 15 percig tartjuk a hűtőben. Aztán kivéve diszitjük a megmaradt 3 tojással, petrezselyem zölddel, paradicsom paprikával, savanyú uborkával, ráöntjük a megmaradt aszpikot és pár órára visszatesszük a hűtőbe.
Tálalás előtt kivesszük és szépen kiemeljük a formából a fólia segitségével.
20 megjegyzés:
Ötletnek sem rossz, de nagyon jól néz ki. És finom ;)
De jó!!!
Ez nagyon tetszik.
Ki fogom próbálni mindenképpen:)))
Bianka, köszi :)
Ezek a finomságok az "Erdélyi Magyar Króniká"ba, megbizatásból készültek.
DebiGabi, köszönöm :)
Kicsit kevés aszpik jutott a felső részbe, de igy is elpusztitottuk :)
Jaj de jól néz ki, igazi remekmű! Gratulálok!
Andi, köszönöm! Nagyon egyszerű elkésziteni és eléggé laktatós. És finom!!
csak igy tovabb Edith;):*
na, ez is jó lesz húsvétra
Erika, köszi! Viszont kivánom :)
Evódia, szerintem is megfelel :)
Igazán különleges külsővel bír, és nagyon guszta is:-)
Ha van kedved egy kis játékhoz, nézz be hozzám :-)
Zsiri, köszönöm szépen :)
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!
Békés, áldott húsvétot Neked és a szeretteidnek!
Ottis,Andi,Szepyke köszönöm szépen, viszont kivánom!!!:)
Nézz be hozzám!
Aszpik készítéséhez én még hozzá sem mertem fogni.
Gyönyörűt alkottál, gratulálok! Csodaszép!
Hajnalka, örülök, hogy tetszik :)
Köszönöm!!
Ha zselatinnal szoktál dolgozni, akkor nem nehéz, sőt nagyon egyszerű az egész:)
Nagyon dekoratív dísze a terített asztalnak és finomnak is látszik!!!
Megjegyzés küldése