2010. április 24., szombat

PANIROZOTT RIZSGOMBÓCOK


A rizset 2 ek olajon kicsit megpiritjuk, fűszerezzük, felöntjük 5-6 dl forró vizzel, beletesszük a megtisztitott, egészben hagyott vöröshagymát és kis lángon, lefedve puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, hozzákeverjük a lecsurgatott kukoricát és az apró kockákra vágott paprikát. Jól összeállitjuk és vizes kézzel gombócokat formázunk. Mindegyik gombóc közepébe "rejtünk"1 kis darab sajtot, illetve 1 szelet kolbászt. A gombócokat először lisztbe, aztán felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.



6 megjegyzés:

Judith írta...

Huuuu, de gusztak ezek a gombocok!

Gál Edith írta...

Köszi, Juditkám :)

Kata írta...

Hasonlót csináltam nemrég, és meglepődtem, milyen finomak lettek. A tied ráadásul turbósabb, kipróbálom majd így is, köszi!

Gál Edith írta...

Kata, az eredeti receptben egyik gombócban Mozzarella volt,én ezt juhsajttal helyettesitettem. Igy is finom volt. Köszi :)

Juci írta...

Köszi az ötletet! Ez lesz a holnapi ebédünk.

Gál Edith írta...

Juci, örülök, h tetszik :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design