A rizset 2 ek olajon kicsit megpiritjuk, fűszerezzük, felöntjük 5-6 dl forró vizzel, beletesszük a megtisztitott, egészben hagyott vöröshagymát és kis lángon, lefedve puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, hozzákeverjük a lecsurgatott kukoricát és az apró kockákra vágott paprikát. Jól összeállitjuk és vizes kézzel gombócokat formázunk. Mindegyik gombóc közepébe "rejtünk"1 kis darab sajtot, illetve 1 szelet kolbászt. A gombócokat először lisztbe, aztán felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.
2010. április 24., szombat
PANIROZOTT RIZSGOMBÓCOK
A rizset 2 ek olajon kicsit megpiritjuk, fűszerezzük, felöntjük 5-6 dl forró vizzel, beletesszük a megtisztitott, egészben hagyott vöröshagymát és kis lángon, lefedve puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, hozzákeverjük a lecsurgatott kukoricát és az apró kockákra vágott paprikát. Jól összeállitjuk és vizes kézzel gombócokat formázunk. Mindegyik gombóc közepébe "rejtünk"1 kis darab sajtot, illetve 1 szelet kolbászt. A gombócokat először lisztbe, aztán felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Huuuu, de gusztak ezek a gombocok!
Köszi, Juditkám :)
Hasonlót csináltam nemrég, és meglepődtem, milyen finomak lettek. A tied ráadásul turbósabb, kipróbálom majd így is, köszi!
Kata, az eredeti receptben egyik gombócban Mozzarella volt,én ezt juhsajttal helyettesitettem. Igy is finom volt. Köszi :)
Köszi az ötletet! Ez lesz a holnapi ebédünk.
Juci, örülök, h tetszik :)
Megjegyzés küldése