2011. január 29., szombat

SPENÓTOS LEPÉNY ÉS EGY DIJ


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 dl tej, fél dl tejföl, 1 kk só, 1 csapott ek száritott élesztő.
Összedolgozzuk ( puha tésztát kapunk) és 30 perc
et kelni hagyjuk, majd 2 lapot nyújtunk belőle.

Töltelék: 2 kötet zöldhagyma, 1 kötet zöld fokhagyma, 1 csokor zöld kapor, 50 dkg leforrázott spenót. Mindez apróra vágva. A zöldeket összepároljuk 3-4 ek olajon, levesszük a tűzről és amikor langyossá hűltek, hozzáadunk 15-15 dkg reszelt sós- és tehéntúrót.

Sütőpapirral ellátott tepsibe tesszük az egyik lapot, rá kanalazzuk a tölteléket, erre helyezzük a második lapot, ezt villával megszúrkáljuk és előmelegitett sütőbe téve kb. 30-35 percig sütjük.



Tegnap Zita, később pedig Anita lepett meg egy dijjal. Nagyon köszönöm és -szokásomhoz hiven- mindenkinek ajándékozom, akinek blogját olvasom és aki olvassa blogomat.

8 megjegyzés:

Borbély Anita írta...

Nagyon tetszik a spenótos lepény. :)
Látom Te is kaptál díjat, éppen neked akartam adni én is, de akkor még gondolkozom. :)

Túry Amália írta...

Gratula a díjhoz és ez tényleg egy nagyon kedves, szeretnivaló blog! :) Ezzel a lepénnyel akár a spenótot is megszeretem??? :)) minden esetre páromnak megmutatom, mert ő imádja és szoktam neki spenótos dolgokat főzni :)

Ottis írta...

Nagyon klassz recept!

Bianka írta...

Finom lehet

Kati írta...

Finomnak néz ki.

Gál Edith írta...

Anita! Nagyon kedves vagy! Köszönöm!! :)

Colors in the Kitchen! Nagyon szépen köszönöm ezeket a nagyon kedves szavakat!!! :) Azt nem tudom, hogy a spenótot megszereted-e, azt biztosan tudom, hogy mi nagyon szeretjük ezt a sós lepényt! Próbáld ki Te is!

Ottis, köszönöm! :)

Bianka, nekünk tetszik! :)

Kati! Üdvözöllek olvasóim között!! :) Köszönöm! :)

Praliné Zsuzsi írta...

Edith, ez a lepény nagyon tetszik! A spenótot csak jó sok túróval vagy fetával szeretem, úgyhogy ezt vittem is!

Gál Edith írta...

Erinacea, örülök, hogy tetszik!:)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design