Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 dl tej, fél dl tejföl, 1 kk só, 1 csapott ek száritott élesztő.
Összedolgozzuk ( puha tésztát kapunk) és 30 percet kelni hagyjuk, majd 2 lapot nyújtunk belőle.
Töltelék: 2 kötet zöldhagyma, 1 kötet zöld fokhagyma, 1 csokor zöld kapor, 50 dkg leforrázott spenót. Mindez apróra vágva. A zöldeket összepároljuk 3-4 ek olajon, levesszük a tűzről és amikor langyossá hűltek, hozzáadunk 15-15 dkg reszelt sós- és tehéntúrót.
Sütőpapirral ellátott tepsibe tesszük az egyik lapot, rá kanalazzuk a tölteléket, erre helyezzük a második lapot, ezt villával megszúrkáljuk és előmelegitett sütőbe téve kb. 30-35 percig sütjük.
Tegnap Zita, később pedig Anita lepett meg egy dijjal. Nagyon köszönöm és -szokásomhoz hiven- mindenkinek ajándékozom, akinek blogját olvasom és aki olvassa blogomat.
8 megjegyzés:
Nagyon tetszik a spenótos lepény. :)
Látom Te is kaptál díjat, éppen neked akartam adni én is, de akkor még gondolkozom. :)
Gratula a díjhoz és ez tényleg egy nagyon kedves, szeretnivaló blog! :) Ezzel a lepénnyel akár a spenótot is megszeretem??? :)) minden esetre páromnak megmutatom, mert ő imádja és szoktam neki spenótos dolgokat főzni :)
Nagyon klassz recept!
Finom lehet
Finomnak néz ki.
Anita! Nagyon kedves vagy! Köszönöm!! :)
Colors in the Kitchen! Nagyon szépen köszönöm ezeket a nagyon kedves szavakat!!! :) Azt nem tudom, hogy a spenótot megszereted-e, azt biztosan tudom, hogy mi nagyon szeretjük ezt a sós lepényt! Próbáld ki Te is!
Ottis, köszönöm! :)
Bianka, nekünk tetszik! :)
Kati! Üdvözöllek olvasóim között!! :) Köszönöm! :)
Edith, ez a lepény nagyon tetszik! A spenótot csak jó sok túróval vagy fetával szeretem, úgyhogy ezt vittem is!
Erinacea, örülök, hogy tetszik!:)
Megjegyzés küldése