Egy 1999-es kiadású "Hagyományos és mai Magyar Konyha" magazinban találtam erre a nagyon egyszerű, finom és laktatós édességre. Azonnal ki is próbáltam. Mindenkinek ízlett. Nagyon!!
Hozzávalók: 1 liter tej, 20 dkg kukoricadara, 5 dkg vaj, 2 evőkanál méz, csipetnyi só.
Az öntethez: 40 dkg málna, 4 evőkanál cukor
A tejet felforraljuk, a darát beleszórjuk és kevergetve 3-4 percig főzzük, majd a tűzről levesszük és lefedve 15 percig hagyjuk duzzadni. A vajjal 4 egyszemélyes vagy egy nagyobb pudingformát kikenünk, a többi vajat a kukoricadarához adjuk, ugyanúgy mint a csipetnyi sót és a mézet. A darát a formákba töltjük és forró sütőbe tesszük, de csak addig míg elkészül a gyümölcsöntet. Ehhez a megmosott málna felét turmixoljuk és áttörjük (ezt én most kihagytam), majd 1 dl vízzel és a cukorral 2-3 percig forraljuk, majd a másik felét egészben hagyva hozzáadjuk. A felfújtakat tányérra borítjuk és a gyümölcsös öntettel meglocsoljuk.
8 megjegyzés:
klasszul hangzik.
véleményed szerint búzadarával is működne? (Oldalbordám kimondott ellensége a kukoricadarás cuccoknak)
Rendkívül guszta desszert.
Éva, azt gondolom, hogy igen :)
Az eredeti receptben nagyobb szemű kukoricadara volt használva, amit én használtam eléggé finom szemcséjű (majdnem mint a griz) volt.
Petra, nagyon szépen köszönöm!:)
Nagyon jól néz ki és persze nagyon finom lehet. Ahogy a gyümölcsszósz lecsurog az oldalán...
Guszta jól néz ki
Nagyon mutatós!
Köszönöm Nektek!
Nagyon jó kis desszert.
Megjegyzés küldése