2011. szeptember 30., péntek

Csokis krémsajtos torta


Még egy szülinapi torta.
Jelen esetben az unokaöcsémnek.
És megint innen :) (lehet unjátok már, de ennek is előzménye van: lecsepegtettem 2 kg tejfölt, így lett majdnem 1 kg krémsajtom és 2 nagyon-nagyon finom tortát akartam készíteni. Tudtam, hogy hol keresgélhetek :) Szóval hamarosan jövök  még  egy tortával ugyancsak innen, mert az öcsémnek is készítek "lepetésbe" egyet).
De térjünk vissza a tortához!


Hozzávalók a piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál kakaó, fél csomag sütőpor, 4 evőkanál liszt.
A krémhez: 1 kávéskanál zselatin, 3 tojássárgája, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál tej, 10 dkg fehér csokoládé, 25 dkg krémsajt, 2,5 dl tejszín.
A sziruphoz 2 dl főzött, erős fekete kávé.
A glazúrhoz: 15 dkg csokoládé, 5 dkg vaj, 1 dl tejszín.
A szóráshoz kakaópor.
Elkészítése: a piskótához kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a cukorral, hozzáadjuk az olajjal elkevert tojássárgákat, végül pedig óvatosan a kakaós-sütőporos lisztet. Sütőpapirral ellátott tortaformában 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Még melegen kiborítjuk a formából és miután teljesen kihűlt, visszatesszük a fóliával kibélelt formába és  meglocsoljuk a leszűrt feketekávéval. Időközben elkészítjük a krémet is: a zselatint 2 evőkanál vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra kavarjuk, ezután hozzáadjuk a tejet és gőz fölött besűrítjük, majd az apróra vágott csokoládéval simára kavarjuk és levesszük a tűzről. Hagyjuk langyosra hűlni, ekkor tesszük bele a felolvasztott zselatint és amikor a krém teljesen kihűlt, hozzáadjuk a krémsajtot és a tejszinhabot. Ezt a krémet tesszük a kávéval megszirupozott piskótára majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap elkészítjük a glazúrt: a csokit a vajjal és a tejszínnel felolvasztjuk, forráspontig hevítjük, ekkor azonnal levesszük a tűzről és néha meg-meg kavargatva kihűtjük. Közben sűrűsödni fog! A glazúrral leöntjük a formából kiborított tortát, újból betesszük a hűtőbe és tálalás előtt megszórjuk kakaóval.
FANTASZTIKUS!!!


12 megjegyzés:

Sz. Zita írta...

Hű, ez nagyon jól néz ki, csak én már nem merek sütni, mert az áldott állapot nevében mind megeszem :))

Petra írta...

Nagyon szép, és milyen finom lehet. Hmmm.... :)))

családi tűzhely írta...

Nagyon guszta.

Murray and Adina írta...

Ezt ki kell próbálnom! Köszi a receptet!

Reka írta...

Ez bizony nagyon finom!!!!

Katalin írta...

ez gyönyörűűű

Gál Edith írta...

Nagyon szépen köszönöm Nektek!

Hajnalka írta...

Ez csodálatosan néz ki, biztosan nagyon finom!

Gál Edith írta...

Igy van Hajnalka! Nagyon finom volt! :)

Bianka írta...

Kérem szépen azt a gyönyörű szeletet

Csilla írta...

Nagyon szép lett!! :)

Gál Edith írta...

Köszönöm szépen!:)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design