Egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon finom leves.
Hozzávalók: 1 kigyóuborka, 7 dl joghurt, 1 dl tej, 1 citrom leve, 2
gerezd fokhagyma, 2 evőkanál aprított kapor, 5 dkg dióbél, 1 evőkanál
olivaolaj, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése: A megtisztitott uborkát kisebb kockákra
vágjuk és egy keveset félreteszünk belőle a diszitéshez. A többi uborkát
botmixerrel összepűrésitjük hozzáadva –a dióbél kivételével- a többi hozzávalót, majd hűtőszekrénybe tesszük
fél órára. Ezután leveses tálkákba merjük, meghintjük a félretett uborka
kockákkal, a kaporral, a durvára vágott dióbéllel és tálaljuk.
2 megjegyzés:
Szívesen megkóstolnám :)
Aleda, nagyon finom! :)
Megjegyzés küldése