2012. július 12., csütörtök

Hideg, diós uborkaleves


Egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon finom leves.


Hozzávalók: 1 kigyóuborka, 7 dl joghurt, 1 dl tej, 1 citrom leve, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál aprított kapor, 5 dkg dióbél, 1 evőkanál olivaolaj, só, bors, pirospaprika.

Elkészítése: A megtisztitott uborkát kisebb kockákra vágjuk és egy keveset félreteszünk belőle a diszitéshez. A többi uborkát botmixerrel összepűrésitjük hozzáadva –a dióbél kivételével- a  többi hozzávalót, majd hűtőszekrénybe tesszük fél órára. Ezután leveses tálkákba merjük, meghintjük a félretett uborka kockákkal, a kaporral, a durvára vágott dióbéllel és tálaljuk.




2 megjegyzés:

Adél írta...

Szívesen megkóstolnám :)

Gál Edith írta...

Aleda, nagyon finom! :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design