2013. április 8., hétfő

Csokoládés tejszelet


Nagyon-nagyon finom sütemény! Kinder tejszelet néven is ismeretes. Végül is nem a neve a fontos, hanem az, hogy - és tudom, hogy ismétlem magam- nagyon-nagyon finom és eteti magát! De komolyan!! :) Egyszerűen nem lehet vele leállni.

Aki nem hiszi...

Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás, 15 dkg cukor, 20 ml tej, 1 dl olaj, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál darált búzadara, 2 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só. A krémhez: 30 dkg süritett tej, 3 dl tejszín, 1 dl tej, 10 gr zselatin, 2 tasak vaníliás cukor.
Elkészítése: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóval, a búzadarával, a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, ezután a masszához keverjük először a tejet, azután az olajat, végül pedig a tojásfehérjék keményre vert habját. Óvatosan összekeverjük, végül pedig sütőpapirral ellátott tepsibe tesszük és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd két lapba vágjuk. Időközben elkészítjük a krémet is: a zselatint beáztatjuk 2 evőkanál vízbe. 50 ml tejjel összekeverjük a süritett tejet, a többi tejet felmelegítjük és hozzáadjuk a nagyon kis lángon felolvasztott zselatint. Összekeverjük, majd a zselatint a süritett tejhez adjuk, folytonosan kevergetve. Felverjük a tejszínt is a vaníliás cukorral és ezt a felvert tejszínt óvatosan a krémhez keverjük. A krémet kevés időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. A tészta sütéséhez felhasznált tepsit kibéleljük alufóliával és beletesszük az egyik tészta lapot. Erre helyezzük a krémet, amit beborítunk a második tészta lappal. Hűtőszekrénybe tesszük min. 4 órára, de lehet egy éjszakán át is ott tartani. Ezután kivesszük és szeletekre vágva kínáljuk.

6 megjegyzés:

sedith írta...

Köszönöm, hogy feltetted! Már linkeltelek is! :) Egyszer kipróbálom ezt a krémet is; a piskóta mindenesetre csodás! :)

HajniZoli írta...

Gyönyörűen néz ki!

Gál Edith írta...

Edith és HajniZoli nagyon kedvesek vagytok! Köszönöm!

Borzási A. Kriszta írta...

na, ezt ki kell próbáljam! :)

a sűrített tej az mit jelent?

Gál Edith írta...

Kriszta, a süritett tejet én akkoriban még vásároltam. Konzervben lehetett kapni, de sajnos már nincs, vagy ha lenne is nagyon drága. De lehet késziteni otthon is :) Én eszerint a recept szerint készitem:
http://www.lauraadamache.ro/2010/02/lapte-condensat-sweetened-condensed.html

Gál Edith írta...

Küldöm neked a linket, ahonnan vásároltuk Adinával együtt:
http://www.delatte.ro/lapte_condensat/?page_id=16
Kb. 2 évvel ezelőtt vettünk és nagyon jó áron volt... Azóta készitem itthon :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design