2015. június 24., szerda

Fetás-paradicsomos zöldbabsaláta



Fetás-paradicsomos zöldbab saláta ( 4 személyre)

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 3 paradicsom, 1 közepes lilahagyma, 20 dkg feta sajt. Az öntethez: 4 evőkanál olívaolaj, 1-1 evőkanál balzsamecet és citromlé, 1 gerezd fokhagyma, fél teáskanál mustár, só és bors.
Elkészítése: A megtisztított, megmosott zöldbabot annyi –enyhén sóval ízesített- vízben amennyi éppen ellepi, 8-10 perc alatt roppanósra főzzük, ezután azonnal jeges vízbe tesszük, majd leszűrjük és hagyjuk hűlni. Ezidő alatt a fokhagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a mustárt, az olajat, az ecetet és a citromlevet, majd az öntetet sóval és borssal ízesítjük és jól összekeverjük. Az öntettel meglocsoljuk a zöldbabot, majd összekeverjük az időközben megtisztított és apróra felvágott hagymával. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 1 órára és majd csak tálalás előtt adjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot, végül pedig rámorzsoljuk a feta sajtot és tálaljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design