2015. június 13., szombat

Tökmaglisztes kifli



Tökmaglisztes kifli ( kb. 48-50 darabhoz)

Hozzávalók: 70 dkg liszt, 30 dkg tökmagliszt, 1,5 evőkanál szárított élesztő, 1 evőkanál cukor, 6 dl tej, 2 dl olaj, 1,5 evőkanál só. A kenéshez tojás, a szóráshoz szezámmag.


Elkészítése: A kétféle liszthez adjuk az élesztőt, a cukrot, a sót, a langyos tejet és az olajat. Jól eldolgozzuk, majd lisztezett felületen 4 részre osztjuk, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, ezután pedig tetszés szerinti cikkekre vágjuk, felsodorjuk és a kifliket sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással megkenjük és szezámmaggal megszórjuk. Végül előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Kihűlve kínáljuk egy bögre tea társaságában.


Megj. Természetesen használhatunk csak sima lisztet, vagy akár a tökmagliszt helyett használhatunk teljes kiőrlésű lisztet. A szárított élesztő helyett pedig 5 dkg friss élesztőt használhatunk, azt kevés cukorral és langyos tejjel előbb felfuttatjuk, aztán adjuk hozzá a liszthez. A tésztát nem szükséges külön kelni hagyni!

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design