2015. június 16., kedd

Tejfölös krumplileves








Tejfölös krumplileves ( 4 személyre)

Hozzávalók: 30 dkg krumpli, 1 l húsleves, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 2 szelet kenyér, 1 csokor zöldpetrezselyem, olaj, ecet, só, bors.
Elkészítése: A jól megmosott, megtisztított és kockákra vágott krumplit a húslevesben puhára főzzük. Ezidő alatt a kenyeret kockákra vágjuk és kevés olajban megpirítjuk, majd konyhai papíron hagyjuk lecsepegni. A lisztet összekeverjük a tejföllel és néhány evőkanál levessel, ezzel behabarjuk a levest, szükség szerint ízesítjük sóval, borssal, folytonosan kevergetve felforraljuk, végül a megmosott és apróra vágott zöldpetrezselyemmel meghintjük, most adunk hozzá tetszés szerint ecetet, elkeverjük és azonnal levesszük a tűzről. Tálaláskor a pirított kenyérkockákkal megszórva kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design