2016. február 12., péntek

Kati tészta



Hozzávalók: Alapokhoz: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3 tojássárga, 15 dkg cukor, 3 evőkanál tejföl, 1 tasak sütőpor. A krémhez: egyik lap a kisütött 3 közül, 1 dl rum, 15 dkg cukor, 1 dl tej, 2-2 evőkanál baracklekvár és vaj, 2 evőkanál kakaó, 1 tasak vaníliás cukor/1 teáskanál vanília kivonat. A tetejére: 3 tojásfehérje, 15 dkg cukor és reszelt csokoládé.


Elkészítése: A liszthez keverjük a cukrot és a sütőport, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgákat. A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, konyhai fóliába csomagoljuk és 1-2 órára pihentetjük. Ezután 3 részre osztjuk, majd lisztezett felületen mindegyiket kinyújtjuk és tepsi hátán külön-külön megsütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni, majd egyiket közülük összetörjük, meglocsoljuk arummal, ezután pedig hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a kakaót, a vaníliát, a vajat és a baracklekvárt. Ezt a jól kikevert krémet kenjük a két lap közé. A tetejére a tojásfehérjéket a cukorral gőzön kemény habbá verjük, majd elkenjük a sütemény tetején, végül pedig reszelt csokoládéval megszórjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, aztán szeletekre vágva kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design