2016. február 29., hétfő

Kétszínű püspökkenyér


Hozzávalók ( 1 rúdhoz): 6 tojás, 23 dkg cukor, 13 dkg liszt, 1 dl olaj, 3 evőkanál kakaó, késhegynyi szódabikarbóna, citromlé, reszelt citrom- és narancshéj, 1 teáskanál vanília kivonat, csipetnyi só; a szóráshoz porcukor.


Elkészítése: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat, a vanília kivonatot, a kevés citromlében feloldott szódabikarbónát, a citrom és narancshéjat, aztán  óvatosan hozzákeverjük a sóval egyelített lisztet, végül pedig az olajat is hozzákeverjük. A tészta 2/3-át sütőpapírral ellátott püspökkenyér formába öntjük, a megmaradt részhez hozzákeverjük a kakaót, ezt a formában levő masszára öntjük, majd egy kanál/villa segítségével óvatosan "felkavarjuk", így lesz szép erezett a mintája. Végül előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, tetejét porcukorral meghintjük és szeletekre vágva kínáljuk. 


4 megjegyzés:

Anikó írta...

Edith mitől lesz kétszínű, nem látok kakaóport vagy csokit a receptben ????

Gál Edith írta...

Anikó, köszönöm a figyelmeztetést!
Ki is javítottam.
Elnézést a hibáért és köszönöm a megértést! :)

Anikó írta...

Én meg vittem is a receptet rögtön :-) Puszi :-)

Gál Edith írta...

Anikó, nagyon remélem, hogy ízleni fog! :)
Szép, kellemes délutánt neked! :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design