Pages

Sajtos-kolbászos krumpli sütőben

2016. február 7., vasárnap



Hozzávalók ( 6 személyre): 1,5 kg krumpli, 50 dkg kolbász, 20 dkg reszelt sajt, 10 dkg vaj felolvasztva, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, só és bors; a forma kikenéséhez olaj.


Elkészítése: A megtisztított és szeletekre vágott krumplit sós vízben 10 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük. Ezidő alatt a forró olajban puhára pároljuk a szeletekre vágott hagymát, az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a szeletekre vágott kolbászt és kb. 5 perc alatt átsütjük. Egy tűzálló edényt kikenünk vékonyan vajjal, beletesszük a hagymás kolbásszal összekevert és vajjal meglocsolt krumplit, az ételt megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Csak addig sütjük, míg a sajt elolvad a tetején! Forrón kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS