Pages

Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával

2016. február 12., péntek



Hozzávalók ( 6 személyre): A tokányhoz: 60 dkg csirkemell, 30-30 dkg paprika és paradicsom, 10 dkg bacon szalonna, 1 nagyobb vöröshagyma, só, bors, pirospaprika. A puliszkához: 30 dkg kukoricadara, 15 dkg juhtúró, 2 dl tejföl. A tál kikenéséhez vaj.


Elkészítése: A szalonnát apróra vágjuk és kis lángon kiolvasztjuk, majd rátesszük a megtisztított és apróra vágott hagymát, ezt üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst, ezután pedig a lehéjazott és negyedekbe vágott paradicsomot, majd pedig a kicsumázott és kis szeletekre vágott paprikát. Sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük és lefedve, kis lángon addig sütjük/pároljuk míg a hús puha lesz. Közben a puliszkához felforralunk 1 liter, sóval ízesített vizet, majd amikor a víz forr, folytonosan kevergetve beleszórjuk a darát. Néhány percig főzzük, majd fedő alatt hagyjuk duzzadni. A kész puliszkát egy kivajazott tálba simítjuk, elmorzsoljuk rajta a juhtúrót, meglocsoljuk a tejföl felével, beborítjuk a tokánnyal, ráöntjük a maradék tejfölt, végül pedig előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS