Egy "CARTICICA PRACTIC"ban találtam erre a receptre, azonnal megtetszett és gondoltam, kipróbálom. Nem csalódtam :)
Hozzávalók: a piskótához: 7 tojásfehérje, 4 tojássárgája, 1 dl tej, 9-9 ek cukor és liszt, fél csomag
sütőpor, 1 csipet só
a sziruphoz és a krémhez: 10 ek cukor, 2 csomag vaniliás cukor, 5dl viz, 1 kg alma, 1 narancs és 1 citrom, 1 liter körtenektár, 2 csomag vanilia pudingpor
a diszitéshez: 10 dkg pörkölt, durvára vágott mogyoró, 2,5 dl tejszin kemény habja
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a csipet sóval és a cukor felével. A tojássárgákat a cukor másik felével és a tejjel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habot. Óvatosan összekeverjük és piskótaként, tűpróbáig sütjük. Kihűlés után 2 lapba vágjuk.
A sziruphoz karamellizáljuk a cukrot, felöntjük a vizzel és felforraljuk, majd beletesszük a megtisztitott, kockákra vágott és citromlével meglocsolt almákat. Nagyon kevés ideig pároljuk, aztán leszűrjük az almákat 1 dl sziruppal együtt. A megmaradt szirupba tesszük a vaniliát és a citrusok levét. A krémhez 2-2 dl nektárban külön-külön feloldjuk a zselatint és a pudingport. Közben a vaniliás-citrusleves szirupot és a megmaradt 6 dl nektárt kis lángon felforraljuk és hozzáadjuk a feloldott pudingport. Kevergetjük mig besűrűsödik. Levéve a tűzről, azonnal belekeverjük a feloldott zselatint. Ebben az esetben nem kell külön a zselatint felolvasztani, ugyanis a forró krémben éppen megfelelőre fog oldódni.
Az alsó piskótalapot meglocsoljuk a félretett 1 dl sziruppal, rajta szépen elosztjuk az almákat, ráöntjük a pudingos-zselatinos nektárt, erre pedig helyezzük a második piskótalapot. Erre a második lapra simitjuk a felvert tejszinhabot és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval. 5 órán keresztül hűtőben tartjuk, aztán kockákra vágva kináljuk.
18 megjegyzés:
Remekül néz ki! Gratulálok a blogodhoz!
Nagyoon, nagyon guszta!
És a kép is gyönyörű!
Melinda, köszönöm! :)
Ottis drága, örülök, h tetszik!! :)
Fenséges kép egy fenséges desszertről
Nagyon szepseges!:)
Bianka és Edó! Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok! :)
Hat, csurog a nyalam a kepek lattan! Ezt mindenkeppen ki kell probalnom!
Ok, Hugi, mindent bele! Szerintem nektek is fog izleni.
Pussz:)
Edit, ez nagyon tuti és gyönyörűűűű!
Kata, köszönöm :)
Edit ez fantasztikusan néz ki, nagyon finom lehet!
Nem találok szavakat, meseszép!
Nagyon jol nez ki..van meg?
Kedves Főz és fecseg, Andi és Jutka! Nagyon örülök, hogy tetszik nektek! Jutka, sajnos már rég elfogyott. Még a másnapot sem értem meg szegény...:) Legközelebb legalább dupla adagot leszek kénytelen sütni:)
Ínycsiklandozó...nagyon finom lehet, és a képek is gyönyörűek!!!:)
akorte nektart lehet e mas nektaral helyetesiteni
Megjegyzés küldése