2010. november 22., hétfő

TÖLTÖTT ALMA




Régóta szerettem volna már kipróbálni az almát töltve, vagy sütve...most sikerült.
Még lesz repeta belőle!

Hozzávalók: 70 dkg alma, 5 dkg tejberizs, 5 dkg mazsola, fél adag vaniliaöntet.

Vaniliaöntet hozzávalói: 5 dl tej, 1 teáskanál étkezési keményitő, 1,5 dkg vaniliás cukor, 2 tojássárgája, 8 dkg cukor.

Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk késsel vagy karalábévájóval, úgy hogy az almák ne essenek szét és kevés forró vizben üvegesre főzzük. Utána lecsöpögtetjük és az üreget hideg tejberizzsel megtöltjük, amit még melegen elkevertünk kevés rumba áztatott mazsolával. Üvegtálra helyezzük és vaniliaöntetet öntünk köréje.

Az öntethez a tojások sárgáit elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaniliát, a keményitőt és felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük és folytonosan kevergetve felfőzzük.

6 megjegyzés:

Cakeni írta...

Nagyon jól néz ki ,biztos fincsi lett:)

Bianka írta...

Mesésen néz ki

Gál Edith írta...

Cakeni, Bianka ,igen nagyon finom!

Köszönöm!!! :)

Ottis írta...

Guszta, szeretem!

Fagyal Hajnalka írta...

MIcsoda ötlet:-)
El fogomkészíteni!

Gál Edith írta...

Otti, Hajnalka! Örülök, hogy tetszik nektek!!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design