2015. június 21., vasárnap

Csokis keksz ( sütés nélkül)



Csokis keksz ( kb. 30-35 darabhoz)

Hozzávalók: 30-30 dkg cukor és zabpehely, 20 dkg csokoládé, 12 dkg vaj, 1,2 dl tej, 4 evőkanál kakaó, fél teáskanál instant kávépor, csipetnyi só.
Elkészítése: Összekeverjük a cukrot, a kakaót, a kávéport, a tejet és a vajat, felforraljuk és 2 percig főzzük, levéve a tűzről azonnal belekavarjuk a kis darabokra tördelt csokoládét, a zabpelyhet és a sót, összekeverjük, majd kiskanállal halmokat helyezünk egy sütőpapírral ellátott tepsibe. A tepsit hűtőszekrénybe tesszük kb. 30 percre, ezalatt a kekszek megdermednek, majd a hűtőből kivéve tálcára rakosgatjuk és kínáljuk.


2 megjegyzés:

H. Mária írta...

Szia!
Bármilyen zabpehelyből el lehet készíteni?

Gál Edith írta...

Szia! Én a Lidl-ből veszem az 50 dkg-os kiszerelésűt, más félét még nem vettem. Ez nekem eddig bevált. Remélem, sikerülni fog :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design