Már évekkel ezelőtt kinéztem magamnak ezt a sütit, de csak most készitettem el. Sajnos, a képek nem tul sikeresek és a zselé sem tökéletes, de a süti nagyon finom lett.
A tésztához habosra keverünk 20 dkg margarint 35dkg cukorral és 1 vaniliával, hozzáadunk csipetnyi sót, egyenként 3 tojást és 20dkg liszt, 7,5dkg darált dió és 2kk sütőpor keverékét. Előmelegitett sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez 3 tojássárgáját habosra keverünk 10dkg cukorral és kevés rummal, hozzáadunk 30dkg vaniliás joghurtot, 10g felolvasztott zselatint és 4dl felvert tejszinhabot. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tésztalapra.
1dl vörösbort felforralunk 2dl almalével és 5dkg cukorral. Ebben a szirupban félpuhára párolunk 50dkg hámozott, szeletelt almát. Aztán lecsurgatva, szépen elrendezzük az almaszeleteket a süteményen és megszórjuk 10dkg mazsolával is. A fennmaradt folyadékot mégegyszer felforraljuk és elkavarjuk az előzőleg 4ek sziruppal feloldott piros szinű tortazselével, amit aztán majd ráöntünk az almaszeletekre.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Gussssszzzztaaaaaa!!nagyon guszta:)
Edó! Örülök, hogy tetszik! És még finom is:)))
Megjegyzés küldése