2009. december 1., kedd

NYITOTT MEGGYES LEPÉNY


A következő két recept FRANK JÚLIA: Minden napra egy MENÜ cimű könyvéből való.



Hozzávalók: a tésztához 25 dkg liszt, 12 dkg margarin, 1 dl tejföl, 2 ek porcukor, 1 tojás, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só. A töltelékhez: 75 dkg meggy, 10 dkg dióbél, 10 dkg zsemlemorzsa, 10-15 dkg cukor, kevés fahéj.
A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, aztán lisztezett deszkán akkora méretűre nyújtjuk, hogy majd tepsibe téve a tésztának pereme is legyen. Ezután meghintjük a zsemlemorzsával és egyenletesen rászórjuk a meggyet. Erre ugyancsak rászórjuk a cukrot és a fahéjat végül pedig a darált diót. Előmelegitett sütőbe téve, kezdetben 10 percig erős lángon, majd 15 percig takaréklángon sütjük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, csak azután vágjuk fel.

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design