2009. december 26., szombat
ASZALT GYÜMÖLCSÖS PÜSPÖKKENYÉR
Hozzávalók: 50 dkg gyümölcsös püspökkenyér, 25dkg tejföl, 4ek cukor, 1 vanilia, 2cl meggylikőr( én kompótlével helyettesítettem), 2dl tejszinhab, 10dkg aszalt gyümölcs( ananász, mangó, cseresznye, datolya, mazsola)
A püspökkenyeret előre megsütöttem: 25dkg margarint elkevertem 15dkg cukorral, egyenként hozzáadtam 4 tojást, 10dkg lisztet, 10 dkg aszalt gyümit valamint reszelt citrom- és narancshéjat. Gyümölcskenyér formában sütöttem kb.30 percig. Kihűlés után a sütit felszeleteltem.
Közben felvertem a tejfölt a cukrokkal, hozzáadtam az apróra vágott gyümölcsöket és a kompótlevet, végül pedig a felvert tejszinhabot. Most jut eszembe, hogy kifelejtettem a receptből a 10g áztatott, olvasztott zselatint. Ezt is hozzáadjuk a krémhez.
A formát kibéleljük fóliával és belerétegezünk 1 sor püspökkenyér szeletet és 1 sor krémet, mindaddig mig a hozzávalók elfogynak. Aztán másnapig hűtőben tartjuk, majd tálalás előtt tálcára borítva és tetszőlegesen diszitve kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Nagyon guszta süti! Amivel megdíszítetted, az kandírozott cseresznye lenne?
Tűzpadka, igen. Kandirozott cseresznye, méghozzá jó nagy szemű. Fotózásról pedig sokat kell még tanúljak( most utólag látom, hogy annyi mindent másképpen kellett volna...) De izre a süti nekünk nagyon bevált.
A fotózás legalább akkora művészet, mint az ételkészítés:)Szerintem nincs baj a képeiddel. Ha viszont elfogadsz egy pici tanácsot: Próbálkozz olyan képekkel is néha, melyeken nem látszik az egész tányér. Készíts más szögből is fotókat. Felülről, vagy oldalról. Szokatlan irányokból.
Sok képet kell készíteni, abból már tudsz választani.
Boldog Új Évet!
Kedves Tűzpadka! Nagyon rendes vagy és köszönöm a bátoritást! Legelső mondatoddal( végül is mindegyikkel) teljesen egyetértek. Nagyon nem értek a fotózáshoz, ezért is sokszor kérem hugom és öcsém segitségét a képek készitésénél. Remélem, majd belejövök...Ugyanúgy mint a főzés-sütésbe...
Nektek is Nagyon Boldog Új Évet kivánok!
És köszi az ötleteket!
Megjegyzés küldése