2009. december 1., kedd

BURGONYAFÁNK ZSUZSAMAMA SZERINT




Kedves sógornőmnek Évának, van egy nagyon aranyos szomszéd nénije, aki mindenki Zsuzsa mamája. Nagyon örülök, hogy megismerhettem és rengetegszer beszélgettem vele főzésről-sütésről. Nagyon nagyon ügyes háziasszony! Ez a fánk recept is tőle van. Most sütök másodjára fánkot ( PÁNKOVÁT- Hugim szerint :))) és nagyon boldog vagyok, mert mindkétszer FIIIIIIIIIIIIINOM lett! Apukám telefonált a kórházból, hogy gratuláljon a fánkhoz és azt mondta, hogy egymás után megevett vagy 6-7 darabot, aztán egy kicsit szünetelt és amikor felhivott akkor is tele szájjal mondta, hogy "ez az ötödik" :) Mindezt azért irtam le, mert a körülöttem lévők tudják, hogy inkább a krémes sütikre "szakosodtam" és nagyon nehezen fogtam neki az élesztős tészták készitésének. Pedig még sokszor fog nálunk szerepelni a kalács, lángos, fánk stb...( előbbi kettő is készült a konyhámban, csak a fényképezés maradt el...)
Ja, elfelejtettem mondani, hogy a képeket Tamara leányom készitette! :)))





És akkor jöjjön a recept:
Fél kg liszthez kell 20 dkg főtt, áttört burgonya, 1 ek cukor, pici só, 1 egész tojás és 1 tojás sárgája, 4 ek olvasztott margarin, 4 dkg élesztő langyos tejben felfuttatva. Ezeket összekeverve jól kidolgozzuk, kiboritjuk lisztezett deszkára, azonnal kinyújtva fánkszaggatóval kiszúrjuk és letakarva hagykuk kelni, aztán forró, bő olajban kisütjük. Vaniliás cukorral meghintve vagy izlés szerinti lekvárral tálaljuk. A kis konyhatündérkém üvegestől tette mellé a baracklekvárt :))))










1 megjegyzés:

Jade írta...

Ezt mindenkeppen ki fogom probalni, nagyon jol nez ki! Gratula Tamikamnak a szep kepekhez!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design