2009. december 10., csütörtök

FINOM- ANYUKÁMTÓL




Tegnap este eljött öcsém hozzánk és hozott FINOMAT Anyukámtól :))
Nagyon régen ettem ilyen "lepényt"( nálunk és a Szilágyságban igy nevezik) és az igazság az, hogy Férjecskémnek volt ez a szive-vágya. Igy mikor Anyukám meghallotta, kapott az alkalmon és- kettőt egy csapásra alapon- gyorsan összecsapta. (nála tényleg ilyen gyorsan megy! Még van mit tanúljak tőle :)) Lett nekünk is, nekik is!


Ime a recept:
1 kg liszthez 2,5 ek száritott élesztő( én ezt használom, nekem mindig bevállt), 5-6 dl tej, csipetnyi só, 2-3 ek cukor. Jól összedolgozva kelni hagyjuk, aztán olajos kézzel nagyobb tojásnyi darabokat szaggatunk, olajozott tálcára tesszük, ott vékonyra nyújtjuk, felére szilvalekvárt vagy keményebb tejberizset teszünk, a másik felét ráhajtjuk, kicsit megnyomkodjuk a széleit és lelapitjuk. Jó másfél-ujjnyi forró olajban megsütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, aztán porcukrozzuk.
NAGYON- NAGYON FINOM!!!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

mondjad ocsednek ilyet hozzon nekunk is:) en otthon ettem utoljara ilyet, sajnos az en anyukam messze van...

Jade írta...

Eeeeeeeeeeeen is keeeeeeeeeeerek! O, milyen honvagyam lett most ezektol a kepektol: az abrosz, a tanyer, a lepeny...
Megkonnyeztem!

Gál Edith írta...

Vieaime! Üzenet átadva :)) Legközelebb, mikor készitek, majd megleplek vele :)) Szép napot és kösz, hogy olvasóm vagy!

Gál Edith írta...

Majd megvégasztallak, mikor haza jöttök :)))
Szép napot nektek is!

Névtelen írta...

Szia! Ebbe a kelt tésztába tojás nem kell? Vagy nem is használsz a keltekbe tojást? az én nagymamám sosem használt, mégis finom kelt tésztákat sütött.

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design