2009. december 26., szombat
KARÁCSONYI KRÉMES
Az errefele készen kapható lapokkal nagyon elégedett vagyok, ezért nem irom le csak a krém receptjét.
8 tojássárgáját habosra kavarunk 10 dkg cukorral, adunk hozzá 5dkg lisztet és lassanként 5dl tejet. Közben beáztatunk 2dkg zselatint. A tojásos keveréket kicsi lángon és lassú tüzön sűrű krémmé főzzük és amikor levettük a tűzről, hozzáadunk 1 vaniliás cukrot, a felolvasztott zselatint és 8 tojásfehérje kemény habját, amit 15dkg cukorral vertünk fel. Ezt a krémet azonnal rá tesszük az alsó lapra és rá rakosgatjuk az előzőleg felkockázott második lapot. Izlés szerint porcukorral is megszórhatjuk a sütit.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Probalhatod ugy is hogy az also lapot felvagod,s igy teszed ra a forro kremet,majd ha kihul atforditod ket deszkalap kozott.
Iri, köszi az ötletet. Legközelebb majd kipróbálom ugy is!
Megjegyzés küldése