2009. december 1., kedd

MÁGLYARAKÁS


Ez a recept az iskolai kiflik felhasználásával készült.
Hozzávalók: 4 kifli, 5 dl tej, 3 alma, 3 tojás, 5 ek cukor, 4 ek sárgabaracklekvár, fél citrom leve és reszelt héja, 2 ek rum, kevés fahéj, 1 teáskanál vaj, 1 vaniliás cukor.
Egy magas peremű tepsit vajjal kikenünk és zsemlemorzsával behintjük. A tejet a vaniliás cukorral felforraljuk, közben a kifliket vékony szeletekre vágjuk. Mély tálba tesszük, ezután a forró tejet ráöntjük. Az almát megtisztitjuk, felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk és a vajon megpároljuk, majd a fahéjas cukorral meghintjük. a tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük és a citrom héjával együtt a tejes kiflikhez adjuk, végül pedig összekeverjük. A rummal folyósra keverjük a baracklekvárt.








A tepsibe teritjük a fele tojásos kiflit, ráhalmozzuk a párolt almát, majd betakarjuk a kiflik másik felével. Egyenletesen rákenjük a lekvár háromnegyed részét. Előmelegitett sütőben 25-30 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, végül pedig hozzáadjuk a megmaradt baracklekvárt is. A megsült tésztára kenjük a habot és annyi időre toljuk vissza a sütőbe, mig a hab megszilárdul.

2 megjegyzés:

Edó írta...

ezer eve keszulok maglyarakast kesziteni,meg sosem kerult ra sor...olyan guszta!!

Gál Edith írta...

Köszi, Edó! Nagyon finom is! Érdemes kipróbálni.

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design