2009. december 12., szombat

NAPOLYIS TEKERCSEK




Tervbe vettem ennek a sutinek a kesziteset karacsonyra, de abbol mar nem lesz semmi:))) Meg hirmondonak sem fog maradni belole. A recept egy regi aradi "Nyugati Jelen"- bol szarmazik. Nagyon konnyu, kiados, mutatos es rendkivul finom sutemeny. Szerintem :)) (szerintunk)


1.krem: felfozunk 0,5 l tejet(en most 6 dl-t tettem bele) 20 dkg cukorral, hozzaadunk 25 dkg daralt kekszet, 20 dkg daralt diot, 2 ek kakaot, izesitjuk keves rumeszenciaval, egy csipet orolt fahejjal, es meg jo melegen rakenjuk a napolyi lapok sima felere.
2. krem: 25 dkg Rama margarint habosra keverunk 20 dkg porcukorral, hozzaadunk 5 dkg kokuszreszeleket es 1-2 vaniliat. Ezt a kremet rakenjuk a dios kremre, majd jo szorosan feltekerjuk.
Sokaig elallo, mutatos edesseg.









Nekem 10 tekercsem lett, mert kisebb meretu napolyi lapokat vettem. Es ezt az utolso 4 tekercset mostmar muszaj eltuntetnem, maskepp a holnapi napot mar nem erik meg :)))


10 megjegyzés:

Borzási A. Kriszta írta...

hát igen...
hasonlítasz a húgodra:P
ez valami tálentum, az biztos:)

Gál Edith írta...

Ó de aranyos vagy! Hogy tálentum-e vagy sem, nem tudom. Annyit tudok, hogy NAGGGGGYYYYYON szeretek sütni- főzni( amig OTTHON voltam, addig nem tul sokat gyakoroltam :() és feleség voltom elején azért eléggé kétbalkezes voltam. Azóta belejöttem és ha nagyon hálás a közönség, akkor az ember lánya mit meg nem tesz a legdrágábbakért??!!
De úgy gondolom, hogy Anyukámnak is nagy szerepe van abban, hogy ezt a fajta "MESTERSÉGET" igy megszerettem :))
Szép és áldott hetet kivánok neked.

Tűzpadka írta...

Hát ez fantasztikus lett! Gratulálok! Még a tálalás is nagyszerű, nagyon hangulatos azzal a gyertyával...Mit fogsz majd Karácsonyra készíteni?

Gál Edith írta...

Tűzpadka, köszönöm. Ez a süti nekünk nagyon bevált. Rengetegszer készitettem már és még soha nem száradt ránk :)) A képekről annyit, hogy eléggé kétbalkezes vagyok ebben a témában, de majd belejövök...
Karácsonyra "lepetés" (ahogy unokahúgom mondta pár éves korában) lesz. Remélem sikerül majd összehozni, amit elterveztem.
Szép hetet kivánok neked.

Liza írta...

Nagyon jól néz ki, imádom a nápolyis sütiket. Karácsonyra elkészítem.

Gál Edith írta...

Liza,érdemes kipróbálni. Nagyon finom! Majd meglátod! És köszönöm,hogy olvasóm vagy!

Liza írta...

Szeretnélek meghívni egy jó kis játékra.
Nézz be hozzám: http:/receptek-liza.blogspot.com/

Anna írta...

Nagyon guszta! Koszi a receptet. Nalunk is hamar eltunik a napolyis finomsag foleg ha tejporos toletlek van benne... Kivancsian probalom ki ezt a tolteleket.

Gál Edith írta...

Anna, nyugodtan kipróbálhatod. Szerintem fog izleni a családnak. És annyira előnyös, hogy nem is kell sütni.
Egyébként nagyon áldott vasárnapunk volt :)))
Remélem, minden rendben volt Férjeddel az úton és minden baj nélkül haza érkezett.
Köszönöm, hogy irtál és Áldott Ünnepeket kivánok nektek!

Vicuska írta...

Jó ötlet, jól mutat, finom!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design