A pályázatokat a blog-címek ABC sorrendjében tüntettem fel.
Lássuk hát a szebbnél szebb fotókat, recepteket!
4Gyerek gesztenyével töltötte meg a csinos pulykamell-tekercseket. 2 órán át sütötte, aztán panírozva kínálta őket. Szerettem volna én is részt venni azon a vacsorán... :)
Gabojsza, az "Anya, ez isteni" című blog szerzője, a pályázaton kívül egy kis összefoglalót is jelentetett meg a blogján "töltött húsok" témában. Mivel több recept van ott feltüntetve, kiválasztottam 5 receptet, amit ebben a játékban feltüntetek. Ne tudjátok meg, milyen nehéz dolgom volt a kiválasztásnál... :)
Ezek a következők:
Tehéntúróval és medvehagymával összekevert avokádóhús csirkemellbe töltve.
Fenséges!!
Szemet gyönyörködtető már a látvány is!
Igazán finom lehet és nagyon mutatós Gabojsza "Baconos, rucola pestos csirkecsigája" amit muffin-sütőben sütött meg.
Gabojszáék klasszikus karácsonyi vacsorája Szentestén a Gesztenyés, aszalt gyümölcsös pulykarolád. Különlegesen finom lehet ebben az ételben az aszalt gyümölcsök íze.
A cukkini- új lilahagyma- sárgarépa trióból készült sült zöldségek remekül illenek a sonkával, sajttal és friss rozmaringgal feltekert pulykamellfiléhez.
Gabojszáék klasszikus karácsonyi vacsorája Szentestén a Gesztenyés, aszalt gyümölcsös pulykarolád. Különlegesen finom lehet ebben az ételben az aszalt gyümölcsök íze.
A cukkini- új lilahagyma- sárgarépa trióból készült sült zöldségek remekül illenek a sonkával, sajttal és friss rozmaringgal feltekert pulykamellfiléhez.
Jelen esetben "Colors in the Kitchen" az avokádót pulykamellfilébe tette és a húst feltekerve őrölt dióval szórta meg. Nekem nagyon tetszik az ötlet!!
Dalit blogján található egy különleges töltelék receptje: Inverz mátrix, avagy kolbásszal töltött töltelék.
Nekem nagyon tetszik!! Kicsit idézek az írásból, fotót sajnos nem kaptam :P
"Szaftos az almától, ízes a kolbásztól, illatos a zsályától".
Engem meggyőzött!! :)
Trendo, a "Gastrodamus, jóslatok, receptek" című blog szerzője és "Erdélyi Konyhás" kollégám leírása szerint Galagonya, fokhagymával megtűzdelte, aztán májjal, tejben áztatott kenyérrel és csípős paprikával megtöltötte a csukát. A belsőségeket pedig egy "gyönyörű róka kebelezte be, egy irigy szarka határozott rosszallása ellenére" :)
Fruzsina hiába vetetett a férjével "szép, egy kiló és hatvan dekás pulykacombfilét, szegény pulyka anatómiai berendezkedése miatt, lehetetlen volt megtölteni", ezért inkább pulykamellfilét töltöttek meg együttes erővel és... hagymás rántottával :)
Ugyancsak Trendo töltötte meg a "maradék" csirkemellet ezzel a -kishúga által megsütött- , jó sok dióval gazdagított banánkenyérrel. Aztán spenóttal és krumplival vígan megette :)
Családi tűzhely" aszalt szilvával töltötte meg, majd mustáros-mézes-fokhagymás olívaolajjal kenegette meg ezt a karajt és kb. 2 óra alatt finomra sütötte. Nagyon finom szilveszteri vacsorájuk lehetett.
Dalit blogján található egy különleges töltelék receptje: Inverz mátrix, avagy kolbásszal töltött töltelék.
Nekem nagyon tetszik!! Kicsit idézek az írásból, fotót sajnos nem kaptam :P
"Szaftos az almától, ízes a kolbásztól, illatos a zsályától".
Engem meggyőzött!! :)
Trendo, a "Gastrodamus, jóslatok, receptek" című blog szerzője és "Erdélyi Konyhás" kollégám leírása szerint Galagonya, fokhagymával megtűzdelte, aztán májjal, tejben áztatott kenyérrel és csípős paprikával megtöltötte a csukát. A belsőségeket pedig egy "gyönyörű róka kebelezte be, egy irigy szarka határozott rosszallása ellenére" :)
Fruzsina hiába vetetett a férjével "szép, egy kiló és hatvan dekás pulykacombfilét, szegény pulyka anatómiai berendezkedése miatt, lehetetlen volt megtölteni", ezért inkább pulykamellfilét töltöttek meg együttes erővel és... hagymás rántottával :)
Ugyancsak Trendo töltötte meg a "maradék" csirkemellet ezzel a -kishúga által megsütött- , jó sok dióval gazdagított banánkenyérrel. Aztán spenóttal és krumplival vígan megette :)
Kedves "Erdélyi Konyhás" kolleganőm, Sedith a "Kalandok a konyhában" című blog szerzője csukamájjal töltötte meg a csirkefasírtot. Halat kedvelők számára ez kihagyhatatlan!
Ugyancsak Sedith az előre elkészíthető, hidegen nagyon szép szeletekre vágható gombás, sajtos pulykatekercset készítette el az ünnepi asztalra. Nem is csodálom, hogy mindenkit levesz a lábáról ez a hústekercs!!
A "Mit főzzek holnap" című blog szerzője sajttal töltötte meg a fasírtot, ezzel még finomabbá téve ezt a nagyon finom ételt.
Rozmaring@ibolya több fotót is küldött. Elsőként a leveles tésztába bújtatott, spenótos és füstölt hátszínes szűzpecsenyét ajánlom figyelmetekbe.
Ugyancsak leveles tésztában, de más ízesítéssel készítette el a szűzpecsenyét. Éspedig: oregánós gombával és juhsajttal.
Aztán következett a dióval töltött, aszaltszilvával bélelt szűzpecsenye.
Kacsamájjal töltötte meg rozmaring@ibolya a szűzpecsenyét is, de csokoládés fusillivel, zsályával és csípős paprikával párosította! Az Ő szavaival élve: "meglepően jó párosítás"!!
Ugyancsak Sedith az előre elkészíthető, hidegen nagyon szép szeletekre vágható gombás, sajtos pulykatekercset készítette el az ünnepi asztalra. Nem is csodálom, hogy mindenkit levesz a lábáról ez a hústekercs!!
A "Mit főzzek holnap" című blog szerzője sajttal töltötte meg a fasírtot, ezzel még finomabbá téve ezt a nagyon finom ételt.
Rozmaring@ibolya több fotót is küldött. Elsőként a leveles tésztába bújtatott, spenótos és füstölt hátszínes szűzpecsenyét ajánlom figyelmetekbe.
Ugyancsak leveles tésztában, de más ízesítéssel készítette el a szűzpecsenyét. Éspedig: oregánós gombával és juhsajttal.
Aztán következett a dióval töltött, aszaltszilvával bélelt szűzpecsenye.
Kacsamájjal töltötte meg rozmaring@ibolya a szűzpecsenyét is, de csokoládés fusillivel, zsályával és csípős paprikával párosította! Az Ő szavaival élve: "meglepően jó párosítás"!!
Végül pedig rozmaring@ibolya mártásos-, zöldséges párolt rizzsel körített kacsamájjal töltött bélszínt hozott.
A vörösboros mártás és a kacsamáj-töltelék különlegessé tette az egyébként is igen különleges ünnepi menüt.
Zsófakanál pikáns mártással nyakon öntött, gesztenyével töltött pulykatekercseket készített. Szerintem is nagyon finom karácsonyi főétellel ajándékozhatta meg szeretteit.
Ennyit a töltött húsokról.
Köszönöm a receptek beküldőinek a türelmet!
Hamarosan jövök a kocsonyákkal, aztán pedig stafétaátadás!!
A vörösboros mártás és a kacsamáj-töltelék különlegessé tette az egyébként is igen különleges ünnepi menüt.
Zsófakanál pikáns mártással nyakon öntött, gesztenyével töltött pulykatekercseket készített. Szerintem is nagyon finom karácsonyi főétellel ajándékozhatta meg szeretteit.
Ennyit a töltött húsokról.
Köszönöm a receptek beküldőinek a türelmet!
Hamarosan jövök a kocsonyákkal, aztán pedig stafétaátadás!!
15 megjegyzés:
Milyen jó ezeket egyben látni! Választani viszont nem tudnék, mert mindegyik nagyon finom lehet!
Egyik jobb, mint a másik.
Hmmm...éhes lettem!:-)
Micsoda választék! Bármelyik husit bevállalnám - még így vacsi után is :)
Húha! Tényleg van miből válogatni.
Nehéz kiválasztani, hogy melyiket akarjam elsőnek elkészíteni.
Fantasztikus a beszámoló.
Mennyi jó recept ésaz összefoglaló is nagyon jó!!!
TücsökBogár, én is igy látom!! :)
Családi tűzhely, igy van!
Gabojsza! Te is?? :)
Erinacea :)
Anna, nagyon szépen köszönöm!!!
Otti, Neked is köszönöm!!
Micsoda gyönyörűségek
Gyönyörű gyűjtemény!
Csak az utolsó utáni napon láttam meg a felhívást, és nagyon örülök, hogy hirtelen felindulásból részt vettem benne.
Olyan jó!
Köszönöm, Edit!
Bianka, szerintem is...:)
Viki! Én köszönöm !!! :)
Edit!
Elég közhelyes, de most olyanom van, hogy elmondom.
Nagyon régóta netezgetek. Mióta net van ebben az országban. De még a mai napig végtelenül meg tudok lepődni és meg tudok hatódni, amikor egy-egy ilyen kedves emberrel "találkozom" a világhálón, amilyen te vagy.
Nagyon örülök neki.
Viki! Én most itt azt sem tudom, hogy mit mondjak. Most csak annyit, hogy nagyon szépen köszönöm!!! :)
Nagyon örülök, hogy Te voltál a háziasszony az első VKFen amin résztvettem! Nagyon szép receptgyűjtemény lett ebből!
Blogodat olvasni kicsit olyan mintha hazajárnék Erdélybe virtuálisan :)
Colors in the Kitchen! Mint irtam a blogon, nekem megtiszteltetés, hogy részt vettetek ebben az általam levezetett fordulóban!! :)
KÖSZÖNÖM!!!!:)
Jó érzéssel olvastam végig egy szuszra mindent, vizuálisan se semmi ez a gyűjtemény, köszönöm szépen!!! :)
Megjegyzés küldése