2014. szeptember 30., kedd

Sütőben sült sertéscomb



Hozzávalók: 1,5 kg sertéscomb, 1 nagyobb vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1-1 paradicsom és paprika, tetszés szerinti friss fűszernövények ( jelen esetben: kakukkfű, bazsalikom és rozmaring), zsír, só, bors, pirospaprika. A tálaláshoz: krumplipűré és uborka saláta. A tepsi kikenéséhez: zsiradék ( olaj vagy zsír).

Elkészítése: A jól kiáztatott, megmosott és szárazra törölt húst mindkét oldalán befűszerezzük a sóval, a borssal és a pirospaprikával, megkenjük zsírral és nagyon kevés zsiradékkal kikent tepsibe tesszük. Mellétesszük a megmosott, megtisztított zöldségeket: a szeletekre vágott hagymát, fokhagymát,  kicsumázott paprikát, végül pedig a paradicsomot. A hús és a zöldségek közé tesszük a fűszereket, majd a tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben a húst kb. 1,5 óra alatt készre sütjük úgy, hogy közben saját levével locsolgatjuk, ( ha úgy látjuk, hogy a hús nem engedett megfelelő mennyiségű levet, akkor töltsünk alá kevés vizet/húslevest), félidőben a húst megfordítjuk a másik felére, az utolsó negyed órában pedig az alufóliát levesszük, hogy a hús mindkét oldalán megpiruljon. Amikor a hús készre sült, a tepsit kivesszük a sütőből és újból jól betakarjuk alufóliával és így hagyjuk pihenni kb. 20 percig. Ezután a húst felszeleteljük és a tepsiben levő finom pecsenyelében hagyjuk keveset állni, majd kissé felmelegítjük és így a hús átveszi a finom szaft ízét. A hús szeleteket a krumplipűrével és uborka salátával kínáljuk. 



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design