Hozzávalók: 1,5 kg sertéscomb, 1 nagyobb vöröshagyma, 5
gerezd fokhagyma, 1-1 paradicsom és paprika, tetszés szerinti friss
fűszernövények ( jelen esetben: kakukkfű, bazsalikom és rozmaring), zsír, só,
bors, pirospaprika. A tálaláshoz: krumplipűré és uborka saláta. A tepsi
kikenéséhez: zsiradék ( olaj vagy zsír).
Elkészítése: A jól kiáztatott, megmosott és szárazra
törölt húst mindkét oldalán befűszerezzük a sóval, a borssal és a
pirospaprikával, megkenjük zsírral és nagyon kevés zsiradékkal kikent tepsibe
tesszük. Mellétesszük a megmosott, megtisztított zöldségeket: a szeletekre
vágott hagymát, fokhagymát, kicsumázott
paprikát, végül pedig a paradicsomot. A hús és a zöldségek közé tesszük a
fűszereket, majd a tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben a húst
kb. 1,5 óra alatt készre sütjük úgy, hogy közben saját levével locsolgatjuk, (
ha úgy látjuk, hogy a hús nem engedett megfelelő mennyiségű levet, akkor
töltsünk alá kevés vizet/húslevest), félidőben a húst megfordítjuk a másik
felére, az utolsó negyed órában pedig az alufóliát levesszük, hogy a hús
mindkét oldalán megpiruljon. Amikor a hús készre sült, a tepsit kivesszük a
sütőből és újból jól betakarjuk alufóliával és így hagyjuk pihenni kb. 20
percig. Ezután a húst felszeleteljük és a tepsiben levő finom pecsenyelében
hagyjuk keveset állni, majd kissé felmelegítjük és így a hús átveszi a finom
szaft ízét. A hús szeleteket a krumplipűrével és uborka salátával kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése