Nagyon szeretek sütőzacskóban húst sütni. Valahogy sokkal finomabb, zamatosabb falatokat kapok munkám eredményéül. Mivel az ünnep mindkét napján vendégeim voltak, szerettem volna kitenni magamért... Most ennek a husinak a receptjével jövök, hamarosan pedig hozom a többi ételek receptjeit.
Az ötlet innen származik.
Hozzávalók: nekem most volt 5 egész csirkecombom, de a zacskóba csak 2 db alsó- és 3 db felső comb került. Aztán szükségünk lesz még sóra, borsra, pirospaprikára, oregánóra és rozmaringra.
A sütőzacskóba mindegyik fűszerből annyit teszünk, amennyire -szerintünk- szükségük lesz a húsdaraboknak, hogy mindenütt bevonja őket ez a finom fűszeres keverék . Aztán a húst is betesszük és a zacskó száját bekötjük, majd jól összerázzuk. Előmelegitett sütőbe téve 1 órán át sütjük. Az utolsó 10 percben a zacskót kivágjuk és szép pirosra piritjuk a húst.
Amig a husi sűl, addig bőven van időnk elkésziteni a köretet. Jelen esetben fokhagymás-vajas-tejes burgonyapűrét készitettem és savanyú uborkával tálaltam.
5 megjegyzés:
Fenséges, nagyon finom
Bianka, igy van. Tényleg nagyon finom volt! :)
Ritkán készítem, pedig nagyon finom a pipi hús és egészséges. Olyan jól néz ki, hogy egészen megkivántam!
Juci :)
Még sosem használtam sütőzacskót, de ezt ki kell próbálnom, olyan guszta.
Vasárnap ez lesz az ebéd!
Nagyon éhes lettem. De ilyen kép után nem igazán kívánom a bablevest!
Megjegyzés küldése