2013. április 29., hétfő

Cseresznyés pite


Hozzávalók: 40 dkg kimagozott cseresznye, 2,5 dl tej, 18 dkg liszt, 10 dkg cukor, 3 tojás, 6 dkg vaj, fél citrom leve, csipetnyi só.

Elkészítése: Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, a sóval, hozzáadjuk a tojásokat, majd apránként a tejet, amivel csomómentesre keverjük, végül pedig 3 dkg olvasztott vajat és a citrom levét is keverjük a tésztához. Jól kikeverjük, majd egy –a maradék vajjal kikent- piteformába öntjük, néhány vajdarabot rámorzsolunk a tésztára és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. ( A tészta nyersen elég híg lesz, de ez így van jól!) Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletekre vágva és porcukorral meghintve kínáljuk. 





1 megjegyzés:

tücsi írta...

Akkor ez egy gyümölcsös tejespite. Finom!!!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design