Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg barna cukor, 1 tojás, kb.
30 dkg liszt, 17 dkg vaj felolvasztva, 3 evőkanál natúr joghurt, 4 lereszelt
sárgarépa ( kb. 15-20 dkg-nyi), 3-4 evőkanál darált dió, 1 teáskanál sütőpor,
fél teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanálnyi őrölt fahéj, csipetnyi só. A
krémhez: 25 dkg natúr krémsajt, 6 dkg vaj, 23 dkg porcukor, másfél teáskanál
vanília kivonat. A karamell öntethez: 45 dkg cukor, 17 dkg vaj, 2 dl tejszín.
Elkészítése: A tojást összekeverjük a cukorral,
hozzáöntjük az olvasztott, langyos vajat, a joghurtot, majd hozzákeverjük a
megtisztított és lereszelt murkot, a diót, végül pedig fokozatosan a
liszt-sütőpor-szódabikarbóna-só keveréket. Ha a massza túl híg lenne, adjunk
még hozzá diót/lisztet, abban az esetben pedig ha túlságosan sűrű, higitsuk még
joghurttal. A muffinsütő mélyedéseibe papír kapszlikat helyezünk, amiket csak ¾
részig töltünk meg a masszával, ugyanis sülés közben a tészta megnő. Az így
előkészített tepsiket előmelegített sütőbe téve a süteményeket kb. 25 perc
alatt készre sütjük, a sütőből kivéve pedig hűtőrácsra tesszük, és hagyjuk 5
-10 percig hűlni. A krémhez egy mixerrel habosra keverjük a krémsajtot a vajjal
és a porcukorral, izesitjük a vaníliával, majd ezt a krémet csillagcsőrös
habzsákba töltjük és így diszitjük ki a langyos muffinokat. A krémre csorgatunk
a karamell öntetből, amit úgy készítünk, hogy
a cukrot vigyázva megpirítjuk, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, aztán
levéve a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt. Ebből a mennyiségből kb. 6 dl-nyi
karamell öntetet kapunk, amit befőttes üvegben, a hűtőszekrényben tartunk.
2 megjegyzés:
hurrá, szeretem, megcsinálom, szuper
Katalin :)
Remélem, ízleni fog mindenkinek!
Megjegyzés küldése