Hozzávalók ( 4 személyre): 3 egész csirkecomb, 17 dkg
gomba, 4 gerezd fokhagyma, 1 egész citrom+1 citrom leve, 50 ml bor, 2
teáskanálnyi aprított rozmaring, kevés olaj, só és bors; a tálaláshoz
rozmaring, a felszeletelt citrom és krumplipűré.
Elkészítése: 1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. A megmosott combok mindkét oldalát meghintjük sóval és
borssal, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat és a rozmaringot.
3. A megtisztított gombát szeletekre vágjuk, a fokhagyma
gerezdeket felaprítjuk.
4. Kevés forró olajban megpirítjuk a combok mindkét
oldalát, ráöntjük a citromlevet, majd lefedve, 8-10 perc alatt elősütjük, végül
a húst kivesszük a serpenyőből és félretesszük. A visszamaradt zsiardékhoz
teszünk még kevés olajat, beletesszük a fokhagymát, kevés ideig pároljuk, aztán
hozzáadjuk a gombát, utóbbit is 2-3 percig pároljuk, majd rájuk öntjük a bort
és további 1 percet pároljuk.
5. Ekkor visszatesszük a serpenyőbe a húst és ujból
lefedve, további kb. 5 perc alatt készre sütjük.
A kisűlt combokat rozmaringgal és citromszeletekkel
együtt, krumplipűrével körítve kínáljuk.
Megj. Mindenki izlésének megfelelően készítheti el ezt a
finom fogást. Használhatunk kevesebb fokhagymát és több citromlevet, ugyanakkor
a friss rozmaring még több aromát kölcsönöz a húsnak. A citromszeletekkel meg
is locsolhatjuk ízlés szerint a kész combokat.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése